Naujienos

Šių metų lapkričio 16 d. Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro inžinerinės pramonės ir statybos skyriaus vyr. profesijos mokytojos Daiva Leikienė ir Natalja Januškevičienė su mokiniais APv17 , AP 17 ir testinių studijų apdailininkų grupėmis vyko į edukacinę išvyką, į statomą gyvenamųjų namų kvartalą pavadinimu “ Žiogai”, kuris randasi Klemiškių antrame kaime. Gyvenvietėje naujakuriai įsikurs jau pavasarį. Gyvenvietėje suprojektuota 15 gyvenamųjų namų po 70, 80 ir 100 kvadratinių metrų ploto kuriems priklausys nuo trijų iki penkių arų žemės sklypai, kvartalas bus su pilna infrastruktūra, taip pat planuojama vaikų žaidimo aikštelė.

Mūsų grupę pasitiko UAB “MINISTA” direktorius Petras Daržinskas. Visai ekskursijos grupei buvo malonu susipažinti su statomu gyvenamųjų namų kvartalu, apžiūrėti namus iš vidaus ir iš fasadinės lauko pusės.

Išvykos metu susipažinome su pažangiausiomis technologijomis ir naujausiomis statybinėmis medžiagomis, bei konstrukcijomis, apžiūrėjome kvartalo vandens gręžinį, lietaus surinkimo sistemas, sužinojome jų veikimo principą. Direktorius pasakojo kokiomis medžiagomis apdirbamos perdengimo plokštės, šiltinamos vidaus ir išorinės sienos, mokiniai turėjo galimybę palyginti skirtumus tarp tokių pat apdailos klinkerio plytelių, tik skirtingomis siūlių spalvomis suklijuotos sienos spalvinę gamą.

Nuoširdžiausiai dėkojame UAB „MINISTA“ direktoriui Petrui Daržinskui už išsamų ir įdomų pasakojimą apie kvartalo statybą ir su nekantrumu lauksime sekančio susitikimo, esame pakviesti pavasarį apžiūrėti šio kvartalo, kai jame jau žibės gatvės apšvietimas ir bus nutiesti keliai.

Informaciją parengė vyr. profesijos mokytoja Daiva Leikienė.