Naujienos

2017 m. lapkričio 24 d. Centre vyko istorinių žinių viktorina ,,Galvanauskas – Lietuva – Klaipėdos kraštas”. Viktorinos tikslas – paminėti Ernesto Galvanausko 135-asias gimimo metines bei pagilinti istorines žinias apie  Ernesto Galvanausko asmenybę, Klaipėdos kraštą ir Lietuvos istoriją. Supažindinti Centro bendruomenę su Ernesto Galvanausko asmenybe, jo nuopelnais Lietuvai ir Klaipėdos kraštui. Skatinti Centro bendruomenę domėtis savo regionu bei puoselėti kultūrinį palikimą.

Istorijos mokytojas Rubenas Bukavickas ir lietuvių kalbos mokytoja Žaneta Jamukianienė įdomiai ir žaismingai pristatė viktorinos klusimus, visus susirinkusius linksmino dainavimo ir šokio studijų mokiniai.

Centro direktorė dr. Dalia Martišauskienė, sveikindama viktorinos dalyvius, priminė kodėl Centras pasirinko Ernesto Galvanausko vardą, pasidžiaugė, kad gausiai susirinkę mokiniai gilins žinias apie šią iškilią asmenybę bei Klaipėdos krašto ir Lietuvos istoriją. Direktorė sakė, kad tiki jog mūsų mokiniai garsins Ernesto Galvanausko vardą gerais darbais.

Puikiai pasirodė visos komandos, o nugalėtojais tapo Baltais, Knygnešiais ir Karžygiais pasivadinusios komandos.

Informaciją pateikė Palmira Jurgilienė