Naujienos

2018 metų sausio 15-18 dienomis Inžinerinės pramonės ir statybos skyriuje vyko profesijos specialybių metodinė savaitė „Pažink profesiją“, šios savaitės metu centro mokiniai varžėsi tarpusavyje parodydami savo pasirinktos profesijos jau įgytas teorines žinias. Konkursas vyko dviem etapais. Pirmame konkurso etape mokiniai parodė teorines žinias.  Antrame konkurso etape dalyvavo daugiausiai teorinėje dalyje surinkę taškų  Apdailininko (statybininko) mokymo programos 10 mokinių ir 5 Baldžiaus mokymo programos mokiniai. Antro etapo metu demonstravo turimus praktinius gebėjimus: Apdailininkai turėjo sumūryti sienelę iš blokelių ir padengti dekoratyviniu tinku, o baldžiai pagaminti modernų, šiuolaikišką inkilėlį.

Sausio 16 d. Centro aktų salėje mokiniams vyko seminaras, kurio metų stogo dangas ir naujausias naudojamas medžiagas pristatė įmonės  UAB „Mida LT“ techninis specialistas Aleksėjus Lisovskis.

Sausio 17d. skyriaus vyr. profesijos mokytoja Rima Vengalienė, vyr. profesijos mokytoja Daiva Leikienė, vyr. profesijos mokytoja Natalja Januškevičienė ir profesijos mokytoja Gintarė Andrijauskienė su mokiniais vyko į edukacinę išvyką į Palangoje statomą baseiną su sveikatinimo centru. Įmonės UAB „Embritas“ darbų vadovas  Donatas Grikštas supažindino su pažangiausiomis pamatų įrengimo technologijomis,  naujausiomis statybinėmis medžiagomis bei konstrukcijomis ir darbų eiga.

Grįždami mokiniai  ir mokytojai aplankė Klaipėdos pilies muziejų. Pilies muziejuje susipažino su įrengta XIII–XVII a. nuolatine ekspozicija, rodančia Mažosios Lietuvos ir  Klaipėdos krašto istorinę praeitį kur eksponuojami įvairių epochų miesto ir pilies maketai, piešiniai, planai, dokumentai, ginklai. Taip pat susipažino su archeologinio restauravimo mūro darbais. Piliavietėje yra seniausias Klaipėdoje mūras, o muziejaus kieme, po stoginėmis, eksponuojamos įvairių pilies laikotarpių sienos ir pamatai.

Informaciją pateikė profesijos mokytojai