Naujienos

Skubame pasidalinti džiugia žinia: mūsų Centras prisijungė prie Europos Parlamento biuro Lietuvoje organizuojamo projekto „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“.

Projekto tikslas – skatinti mokyklos bendruomenės aktyvų domėjimąsi Europos Sąjungos (ES) sprendimais ir aktualijomis, o ypač Europos Parlamento (EP) vaidmeniu Europos demokratijoje. Joje numatytos tiek formaliojo ugdymo (integruotos pamokos apie ES ir Europos Parlamentą), tiek neformaliojo ugdymo (Europos dienos renginiai, diskusijos, informacijos apie EP ir ES sklaida) priemonės. Programoje sėkmingai dalyvaujančioms mokykloms bus suteiktas Europos Parlamento ambasadorių vardas, o geriausi moksleiviai ir mokytojai bus pakviesti apsilankyti Strasbūre arba Briuselyje.

Spalio 16 d. Klaipėdoje vyko įvadinis seminaras, kuriame supažindino su projekto tikslais, veiklomis, tinklu Lietuvoje, reikalavimais dalyviams ir projekto vertinimo kriterijais.  Naujai prisijungusioms mokykloms buvo įteiktos Mokytojo vadovo knygos, kuriose sudėtos aktyviojo mokymo apie Europos Sąjungą pamokos, priemonės, siūlomos veiklos ir metodai. Kai kuriuos metodus išbandėme praktiškai.

Mūsų bendruomenės laukia smagūs iššūkiai!

Informacinių technologijų mokytoja metodininkė Vaida Skliuderienė