Naujienos

Lapkričio mėnesį Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Gimnazijos skyriaus mokiniai aktyviai dalyvavo įvairiose veiklose:

  • Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centre įvyko parodos „Akimirkos”, skirtos E. Galvanausko 139-osioms metinėms, atidarymas. Istorijos mokytojos S. Rudeičiukienė ir A. Žalinauskaitė pristatė svarbiausias E. Galvanausko gyvenimo ir veiklos akimirkas, akcentavo jo nuopelnus Klaipėdos kraštui. Centro direktorė Dr. Doc. Dalia Martišauskienė tarė sveikinimo žodį susirinkusiems mokiniams ir mokytojams. Didžiuojamės būdami E. Galvanausko darbų ir veiklos tęsėjais.
  • Erasmus+ projekto ,,City4youth” organizuotose orientacinėse žaidynėse ,,Ar žinai, kas yra jaunimo politika?” KPOg21 grupė laimėjo 2 vietą, įveikę iššūkius per beveik 29 min.
  • Profesinės karjeros planavimo pamokų metu apdailininko profesijos II kurso mokiniai kartu su mokytoja dalyvavo STEAM tyrinėjimų serijoje „Pasiruoškite paleidimui su NASA”.
  • Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro mokinių kūrybinė komanda dalyvavo respublikiniame mokinių filmų konkurse „Lietuvos istorinės asmenybės“. Konkursui filmus ruošė 196 mokiniai iš Jurbarko, Kauno, Kybartų, Klaipėdos, Palangos, Tauragės, Vilniaus miestų ir rajonų mokyklų, bet į konkursinę programą pateko ir buvo vertinami tik 30 filmų. Džiugi žinia! Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro kūrybinei grupei už filmą „Ernestas Galvanauskas“ skirtas paskatinamasis prizas!!! Filmukas buvo skirtas Ernesto Galvanausko 139-osioms gimimo metinėms paminėti.
  • Centro Gimnazijos skyrius prisijungė prie Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos Lietuvos inicijuotos pilietinės iniciatyvos ir kūrė savo Tolerancijos miestą.
  • Centro mokiniai dalyvauja tarptautiniame informatikos ir informatinio mąstymo iššūkyje – konkurse ,,Bebras”.
  • I ir II kurso apdailininko profesijos mokiniams vyko integruota matematikos mokytojos Editos Steponavičienės ir profesijos mokytojos Daumantės Narmontės pamoka „Matematika statyboje. Renkamės keramines medžiagas“. Pamokoje perteiktos matematikos ir profesinės žinios, atliekant grupinį darbą. Refleksijos metu gauta informacija leis įvertinti mokinių pasiekimo lygį.
  • Centro autodrome apsilankė Klaipėdos „Gabijos” progimnazijos 8 klasių mokiniai, čia jie pasitikrino savo žinias apie eismo taisykles ir saugumą kelyje, išbandė save estafetėje, pamėgino vairuoti su stimuliatoriumi bei tikrovėje patyrė, ką reiškia važiuoti slidžiais keliais.
  • Toliau tęsėme dalyvavimą #walk15 iššūkyje „Mokyklos eina“, gavome privatų iššūkį, kuriame sieksime kiekviena klasė įrodyti, kad einame daug.
  • Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro mokiniai aktyviai dalyvavo pilietinėje šventėje – Konstitucijos egzamine.