Naujienos

Vasario 8 d. Dalinamės akimirkomis iš seminaro „Anza įrankių asortimentas“ skirtą būsimiems apdailininkams. Seminarą vedė Rokas Vičkus iš „Tikkurila Akademijos“.
Vasario 9 d. vyko apdailininkų specialybės APg19-1 ir APg19-2 grupių mokinių konkursas “Geriausias plytelių klojėjas”. Konkursas vyko modulio “Horizontalių paviršių apdaila plytelėmis” pamokų metu. Konkurso metu buvo siekiama įvertinti mokinių gebėjimus dirbti komandoje, atsakingumą, kruopštumą, brėžinio skaitymą, vertinamas tikslumas ir technologinis procesas klijuojant plyteles. Laimėjusios komandos buvo apdovanotos diplomais ir prizais.
Vasario 10 dieną Statybos ir verslo skyriuje vyko viktorina, Aš – STATYBININKAS, skirta Ernesto Galvanausko 140 – osioms metinėms ir Centro 50 – mečiui paminėti. Viktorinoje dalyvavo apdailininko grupių mokiniai. Viktorinos metu mokiniai užduotis atliko naudojant šias programas: Kahoot!, Socrative.com, Menti.com, ir kitas. Viktoriną laimėjo ir pirmą vietą užėmė antro kurso mokiniai: K. Saunoris, G. Alutis, A. Savickis.
Vasario 15 d. Apdailininko specialybės APv20 gr. mokiniams „Statinio konstrukcijų tinkavimas mechanizuotu būdu ir tinko remontas“ modulio praktinės pamokos vyko Telšių RPMC Statybos sektoriniame praktinio mokymo centre.
Vasario 22 d. Statybos ir verslo skyriaus informacinių technologijų mokytoja metodininkė V.Skliuderienė, statybos darbų vyr. profesijos mokytoja D.Narmontė, medžio apdirbimo profesijos mokytojas M. Šliogeris susitiko su Klaipėdos „Vyturio” progimnazijos mokiniais.
2022-02-25 Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre lankėsi Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos 6 klasės mokiniai. Pas mus vyko netradicinė technologijų pamoka susipažįstant su vidaus apdailos elementais ir jų dekoravimo ypatumais. Mokiniai buvo supažindinti su mokymosi programomis ir erdvėmis. Jaunieji apdailininkai džiaugėsi laisve kūrybiškumui su charizmatiška profesijos mokytoja Rima Vengaliene.
Statybos ir verslo skyriaus mokiniai, kurie mokosi pagal apdailininko ir balžiaus mokymo programas, kovo 1 d. dalyvavo seminare „Vidaus medinių paviršių dažymas ir lakavimas“, kurį vedė Rokas Vičkus iš „Tikkurila Akademijos“. Dalyvavo ir profesijos mokytojai. Įgytas žinias panaudosime ir įtvirtinsime praktiniame mokyme.
Kovo 2 d. Statybos ir verslo skyriaus mokiniai susitikime su Karo prievolės atstovu.
Kovo 16 d. susitikime su Klaipėdos Baltijos gimnazijos II klasių gimnazistais pristatytos centro veiklos, galimybė mokytis Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre. Mokytojai Vaida Skliuderienė, Daumantė Narmontė ir Mantas Šliogeris papasakojo apie profesijas ir popamokinę veiklą Centre.
Kovo 18 dieną vyko projekto „TVARIOS STATYBOS PRINCIPAI“ darbų pristatymai ir apdovanojimai. Projekto metu mokiniai susipažino su tvarios statybos principais, medžiagomis, sužinojo kas yra tvarumas ir kodėl tai yra svarbu. Projekto I vietos laimėtojai yra paveikslo „Klasika XVI A. rūmuose“ autoriai: Edgar, Kristupas, Dovydas, Karolis. Projekto laimėtojus apdovanojo direktorė doc. dr. Dalia Martišauskienė ir skyriaus vedėja Asta Jakimovienė.
Kovo 29 d. būsimi apdailininkai dalyvavo seminare „Terasos dažymas“, kurį vedė Rokas Vičkus iš „Tikkurila Akademijos“.
Kovo 29 d. vyko meistriškumo konkursas „Mano profesija 2022 m.“ Savo jėgas išbandė apdailininkų APg21-1, APg21-2, APg20-1, APg20-2, APg19-1, APg19-2, APv20, APv21 grupių bei baldžiaus BAg21 grupės mokiniai. Mokiniai turėjo galimybę varžytis tarpusavyje. Sveikiname nugalėtojus: apdailininkus APg20-2 grupės mokinius užėmusius I-ąja vietą, APv20 grupės mokinius su II-ąja vieta, bei APg19-1 grupės mokinius su III-ąja vieta. Taip pat baldžiaus mokymo programos Dovydą Daugvilą užėmus I-ąja vietą, Evaldą Lipp – II-ąją vietą bei Gvidą Aurylą – III-ąją vietą. Sveikiname visus sėkmingai atlikus užduotis.