Naujienos

2022 m. gegužės 25 d. Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro (toliau – Centras) Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyrius (toliau – Skyrius) kartu su Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centru organizavo konferenciją – diskusiją su darbdaviais, jų atstovais dėl Centro absolventų pasirengimo dalyvauti darbo rinkoje, inovatyvių darbo ir mokymosi galimybių derinimo bei meistriškumo kvalifikacijų pripažinimo paskirties ir poreikio.

Susitikimo metu Centro direktoriaus pavaduotojas ugdymui Antanas Jurevičius pristatė teikiamų paslaugų inovatyvumą ir jų atitikimą darbo rinkos poreikius. Skyriaus vedėja Danguolė Kisielienė ir psichologė Egita Dadašova supažindino svečius su gerąja patirtimi taikant pameistrystės mokymo būdą bei profesinės reabilitacijos programos galimybėmis ir iššūkiais.

Susitikimo metu dr. Aušra Fokienė pristatė ESFA Projekto „Master-Pro darbinėje veikloje įgyjamų aukšto meistriškumo kvalifikacijų posistemės modelio sukūrimas“, veiklos rezultatus, diskutavo su svečiais dėl aukšto meistriškumo kvalifikacijų įgyjimo darbinėje veikloje sąlygų, būtinumo, pripažinimo ir įteisinimo.

Darbdaviai ir jų atstovai iš VšĮ “Respublikinės Klaipėdos ligoninės, Klaipėdos Universitetinės ligoninės”, “Viliaus Gaigalaičio globos namų”, “Klaipėdos vaikų ligoninės”, BĮ Respublikinio priklausomybės ligų centro, Klaipėdos filialo”, UAB “Lornos”, “Medbaltica”, “Baltic Medics” “Žibosa”, “Adiurate”, “Regiukas”, Irinos Tutoraitienės grožio mokyklos, Anos Kastricos masažo kabineto diskutavo apie meistriškumo kvalifikacijų įgyjimą darbinėje veikloje, išsakė savo lūkesčius ir pastebėjimus.