Naujienos

Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras net 4 mėnesius rengė nemokamas fizinio aktyvumo veiklas mokymo centro bei miesto bendruomenei. Nuo kovo pradžios iki birželio pabaigos vykusios kineziterapinės mankštos, funkcinės treniruotės su TRX diržais bei ėjimas su šiaurietiškomis lazdomis bendrai sulaukė daugiau nei 150 dalyvių.
Visos veiklos buvo rengtos įgyvendinant Sporto rėmimo fondo finansuojamą projektą „Mes aktyvūs”, projekto Nr. SRF-FAV-2020-1-0128. Projektas buvo orientuotas į kelias skirtingas tikslines grupes – jaunimą, suaugusius bei asmenis turinčius negalią ar specialiųjų mokymosi poreikių. Į veiklas buvo kviečiami ne tik E. Galvanausko profesinio mokymo centro mokiniai bei darbuotojai, bet ir greta mokymo centro gyvenantys klaipėdiečiai bei kitų mokymo įstaigų bendruomenių ir įvairių organizacijų nariai.
Projektu „Mes aktyvūs” E. Galvanausko profesinio mokymo centras siekė integruoti fizinį aktyvumą į kasdienį bendruomenės gyvenimą, organizuojant nemokamas bendruomenės poreikius atitinkančias fizinio aktyvumo veiklas, taip pagerinant asmenų sveikatą, bendrą fizinę būklę bei prisidedant prie didesnės – neaktyvumo – problemos sprendimo.
E. Galvanausko profesinio mokymo centro direktorė Dr. Dalia Martišauskienė džiaugėsi jog visos organizuotos veiklos sulaukė didelio bendruomenės susidomėjimo: „Manau, kad toks dalyvių skaičius ir teigiami dalyvių atsiliepimai įrodo, kad įvykdėme tikslus kuriuos išsikėlėme rengdami šį projektą. Tikiuosi, kad pasibaigus projekto finansuojamoms veikloms, dalyviai ir toliau aktyviai dalyvaus fizinio aktyvumo užsiėmimuose, jausis sveikesni ir labiau motyvuoti aktyviai leisti laisvalaikį.”
Šių metų rudenį Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras pakvies miesto bendruomenę į naujas nemokamas fizinio aktyvumo veiklas.