Naujienos

Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras įgyvendino trijų metų trukmės Erasmus+ programos projektą „Tobulėk pats ir mokyk kitus“, projekto Nr. 2019-1-LT01-KA101-060374. Nepaisant visų kilusių sunkumų, 2019 m. rugsėjo 1 d. prasidėjęs projektas viršijo lūkesčius.

Projekto „Tobulėk pats ir mokyk kitus“ tikslas – skatinti mokytojų tobulėjimą ir atvirumą naujovėms, siekiant kiekvieno besimokančiojo asmeninės pažangos. Projekto įgyvendinimui buvo pasirinktos dvi veiklos – dalyvavimas užsienio kvalifikacijos tobulinimo kursuose bei darbo užsienio bendrojo lavinimo įstaigose-partnerėse, stebėjimas.

Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktorės Dr. Dalios Martišauskienės teigimu didžiausias iššūkis įgyvendinant šį projektą buvo COVID-19 pandemija: „Vos pradėję įgyvendinti projektą ir planuoti, kur mūsų mokytojai turėtų vykti, susidūrėme su COVID-19 ir griežtu karantinu. Nenorėjome rizikuoti mokytojų sveikata, todėl visas likusias keliones į užsienį turėjome atidėti iki šių metų, kol numatytose šalyse pandeminė situacija pagerėjo“.

Dr. D. Martišauskienė taip pat džiaugėsi, jog nepaisant visų sunkumų, projektą pavyko įgyvendinti sėkmingai ir netgi viršyti lūkesčius. Dalyvauti projekto veiklose buvo atrinkta 16 Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro pedagogų. Projekto dalyviai kiekvienoje veikloje įgijo naujų žinių bei patobulino savo kompetencijas, įgūdžius, nuostatas, elgesį. Projekto metu pedagogai dalyvavo įvairiuose kursuose, tokiuose kaip “Multimedia Learning Environment: How to Use New Technologies to Strengthen Teaching and Learning Processes”, “Train the Trainee”, “Identifying Barriers to Learning – Special Educational Needs”, “Gamify Your Lessons” ir kt., vykusiuose Ispanijoje, Italijoje, Vengrijoje, Portugalijoje, Estijoje.

Kursuose ir darbo stebėjimo vizituose dalyvavę pedagogai, įgiję naujų žinių, patirties, išmokę kitose šalyse taikomus metodus, mokymosi ir mokymo tendencijas, galės vesti įvairesnes, modernizuotas pamokas, pritraukti ir įtraukti mokinius į mokymo ir mokymosi procesą. Tokiu būdu gerės pamokų kokybė bei mokinių mokymosi rezultatai. Pedagogai įgytas žinias ne tik pritaikys Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro veikloje, bet ir dalinsis jomis su kolegomis iš kitų švietimo įstaigų.