Naujienos

Statybų sektorius yra neatsiejama Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro dalis, tad nenuostabu, jog kasmet mokiniai drauge su mokytojais stengiasi kuo įdomiau paminėti tarptautinę statybininkų dieną.

Rugsėjo 9 d. nuo ankstaus ryto apdailininko profesinio mokymo programos APG21-1 ir APg21-2 grupių mokiniai drauge su mokytojomis Rima ir Aina kvietė visus paminėti Statybininkų dieną. Mokytojų, mokinių bei administracijos darbuotojų mokymo centro vestibiulyje laukė įvairios užduotėlės, statybiniai įrankiai bei, žinoma, gera nuotaika.

Vėliau Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro mokytojai Statybininkų dienos proga apdailininko ir baldžiaus specialybių grupių mokiniams surengė šventinį renginį. Mokiniai, išsiskirstę į grupeles turėjo įveikti skirtingas mokytojų paruoštas užduotis, tokias kaip: įkalti vinį, įsukti varžtą, išrūšiuoti statybos įrankius pagal darbų pobūdį, sudėti plyteles pagal brėžinį ir daugelį kitų. Visos užduotys buvo vertinamos ne tik pagal atlikimo greitį bet ir pagal tikslumą.

Komandinėse rungtyse prizines vietas pasidalino 1 ir 3 kurso apdailininkų komandos:

  • 1 vieta – APg22-1
  • 2 vieta – APg 22-2
  • 3 vieta -APg20-2

Renginio dalyviams, kurie nedalyvavo grupinėse užduotyse buvo parengta teorinė užduotis. 1 vietą užėmė Marius Katkus (APg21-1), 2 vieta teko Dominykui Mikniui (APg22-1), o 3 vietą užėmė mokytoja Aina Trapienė.

Statybininkų dienai skirtas renginys – vienas iš daugelio renginių, skirtų Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro 50 gimtadieniui bei Ernesto Galvanausko 140 gimimo metinėms paminėti.

Renginyje dalyvavo 6 apdailininkų grupės (APg22-1, APg22-2, APg21-1, APg21-2, APg20-1 ir APg20-2) bei viena baldžių grupė (BAg22). Užduotis vedė mokytojos Jadvyga Jackūnienė, Rima Vengalienė, Daiva Leikienė, Rasa Varpiotaitė-Tiutiunik, Gintarė Andriejauskienė ir Daumantė Narmontė.