Naujienos

Lapkričio mėnesį Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Gimnazijos skyriaus mokiniai aktyviai vykdė daug ir įvairių veiklų:

         dalyvavo netradicinėse ir integruotose pamokose:

  • I G B grupės mokiniai kartu su fizikos ir matematikos mokytojomis Raimonda Sūdžiuviene ir Vilma Jakubauskiene dalyvavo netradicinėje integruotoje fizikos ir matematikos pamokoje – ekskursijoje ,,Kaip ir iš ko gaminama šiluma? Kaip ji atkeliauja iki mūsų namų? – fizikinės formulės ir matematiniai skaičiavimai”, kuri vyko AB „Klaipėdos energija“. Pamokoje mokiniai susipažino šilumos gaminimo ypatumais, sužinojo, kaip šiluma atkeliauja iki mūsų namų.
  • Apdailininko ir kompiuterinio projektavimo operatoriaus specialybių I V G grupių mokiniai dalyvavo netradicinėje integruotoje istorijos – anglų kalbos pamokoje ,,II – ojo pasaulinio karo atgarsiai Klaipėdos krašte“, kuri vyko Memel Nord muziejuje, Maskuojančia apranga vilkintis gidas, vesdamas mokinius tamsiais bunkerio koridoriais, supažindino su muziejaus ekspozicija, vaizdžiai perteikė Klaipėdos jūrų uosto reikšmę antrojo pasaulinio karo metais. Taip pat, anglų kalba buvo pateiktos ir su mokiniais aptartos pagrindinės sąvokos, susijusios su karu. Pamoką vedė mokytojos Severija Rudeičiukienė ir Živilė Kaziukonienė.
  • APg22- 2 grupės mokiniai kartu su geografijos ir matematikos mokytojomis Dalia Stirbliene ir Edita Steponavičiene dalyvavo netradicinėje integruotoje pamokoje „Klaipėda – vandenų miestas“. Pamokos metu mokiniai atliko įvairias užduotis: Senamiestyje tobulino orientavimosi įgūdžius ieškodami nurodytų skulptūrų ir žymėdami jas žemėlapyje, skaičiavo nueitą maršrutą, išklausė informaciją apie Klaipėdą supančius vandenis. Pamoka paskatino kitaip pažvelgti į Klaipėdos miesto erdves, panaudojant jau turimas geografijos ir matematikos žinias.
  • II G A grupės mokiniai etikos pamokos metu dalyvavo MOdisėjoje, kurią sudarė 20 įvairaus lygio klausimų. Dalyvaudami MOdisėjoje, mokiniai daugiau sužinojo apie modernųjį Lietuvos ir užsienio meną bei susipažino su MO muziejaus parodos „Susitikimas, kurio nebuvo“
  • APg22-2 grupės mokiniams vyko atvira anglų kalbos pamoka „Nepakartojami povandeninio pasaulio gyvūnai, kurią vedė mokytoja Rasa Daračienė.

dalyvavo renginiuose:

  • Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre vyko Ernesto Galvanausko 140 – osioms gimimo metinėms skirta Apskritojo stalo diskusija „Ernesto Galvanausko vardo įamžinimas: asmenybė ir darbai“. Renginyje dalyvavo Klaipėdos miesto mokyklų istorijos ir lietuvių kalbos mokytojai, Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro atstovai bei Centro mokytojai. Renginio pradžioje visus šiltai pasveikino Centro direktorė Doc. Dalia Martišauskienė. Pranešimus apie E. Galvanausko asmenybę ir veiklą skaitė Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyresnysis mokslo darbuotojas doc. dr. Vytautas Jokubauskas, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus, Istorijos skyriaus vedėja Zita Genienė, Centro istorijos mokytoja Asta Žalinauskaitė. Renginio svečius į diskusiją apie E. Galvanausko nuopelnus Klaipėdai, tinkamą jo vardo įamžinimą mieste įtraukė diskusijos moderatorės, istorijos mokytojos Severija Rudeičiukienė ir Asta Žalinauskaitė.
  • BAg22 grupės mokinių komanda „Bona fortūna“ kartu su karjeros specialiste Laimute Gegieckiene, dalyvavo respublikiniame  renginyje „Jaunimas jaunimui“, kuris vyko Klaipėdos kultūros fabrike. Mokiniai pristatė verslo idėją, mokėsi iš labiau patyrusių jaunųjų antreprenerių, „užsikrovė karjerai“.
  • Apdailininko ir kompiuterinio projektavimo operatoriaus specialybių I V G grupių mokiniai dalyvavo Kultūros paso renginyje „Išdrįsk kalbėti“. Mokiniai, įsitraukę į praktines veiklas, mokėsi kalbėjimo technikos, kaip įtikinti ir sudominti auditoriją. Džiugu, kad mokiniai pabandė nustumti į šalį viešojo kalbėjimo baimę ir išdrįso kalbėti ant scenos .
  • Gimnazijos skyriaus mokiniai minėjo tarptautinę Tolerancijos dieną. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis- namas, skirtas aptarti, kaip žmonės gyvena visuomenėje, kurioje esame visi labai skirtingi. Mokiniai buvo kviečiami pamąstyti ar pastebi (ne) tolerancijos atvejus, ar atkreipia dėmesį į žmonių tarpusavio santykius.
  • Apdailininko ir kompiuterinio projektavimo operatoriaus specialybių III – IVG grupių mokiniai dalyvavo protmūšyje „Ar pažįsti Klaipėdą?“, kurį organizavo Klaipėdos Socialinių mokslų kolegijos dėstytojas ir Active trips gidas, Edgaras Vaškaitis. Geriausiai pasirodė KPOg21 grupė. Renginys buvo skirtas Ernesto Galvanausko 140 – osioms gimimo ir kitąmet Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos ir 1923 metų sukilimo 100 – osioms metinėms paminėti.
  • Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras paminėjo Pyragų dieną. Tądien, mokiniai, mokytojai ir kiti mokymo centro darbuotojai vaišinosi kolegų paruoštais kepiniais. Skaniausių ir gražiausių kepinių kūrėjai buvo apdovanoti mokymo centro suvenyrais.

dalyvavo edukacinėse išvykose:

  • Baldžiaus specialybių III – IVG grupių mokiniai kartu su istorijos mokytoja Asta Žalinauskaite ir profesijos mokytoja Reda Milteniene lankėsi Vilniaus Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, kur  apžiūrėjo parodą „Nematomi. Istoriniai baldai iš šiuolaikinio dizaino perspektyvos“. Parodoje skirtingiems laikotarpiams priklausantys daiktai ir interjero detalės buvo pateikti kartu su šiuolaikinių dizainerių ir menininkų kūriniais. Taip pat, mokiniai pabuvojo Gedimino bokšte, dalyvavo ekskursijoje po Katedros požemius.
  • II G B grupės mokiniai su  profesijos mokytoja metodininke Rima Vengaliene  vyko į UAB „Tikkurila akademija” seminarą Vilniuje, kurio tema „Vidaus baldų dažymas, restauracija”. Seminaro metu mokiniai klausėsi informacijos apie baldų dažymą, restauravimą, dalyvavo praktiniame užsiėmime.
  • APg22-2 mokiniai kartu su vyr. profesijos mokytoja Daumante Narmonte ir karjeros specialiste Laimute Gegieckiene vyko į AB ,,Klaipėdos mediena”, kur išklausė vadybininkės Monikos Kalinauskaitės pristatymą, bendravo su įvairių profesijų atstovais, sužinojo, kokie gamybos įmonių profesiniai lūkesčiai, kokios įdarbinimo perspektyvos. Tądien, mokiniai pabuvojo ir Klaipėdos valstybinėje kolegijoje – išklausė paskaitą apie ateities profesijas, robotiką, skaitmenizaciją, pabendravo su dėstytojais.

       priėmė svečius:

  • svečiavosi Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniai su karjeros specialiste Augustina Norvile, dalyvavo edukacijoje „Pasimatuok profesiją”. Profesijos mokytoja Rima Vengalienė  pakvietė mokinius išmokti dekoruoti lipniomis juostelėmis, išpiltus liejinius dažyti įvairiomis spalvomis, puošti aukso dulkėmis. Mokiniai apsilankė statybos sektoriniame centre,  džiaugėsi poilsio zonomis ir spalviniu interjero dizainu.