Naujienos

Balandžio mėnesį Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje vykdomos buvo šios veiklos:

  • Balandžio 7 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriaus Floristo ir Floristo padėjėjo mokymo programų mokiniai svečiavosi Klaipėdos specialiojoje mokykloje – daugiafunkciniame centre ,,Svetliačiok”. Susitikimo tema: Išmokti ir pagilinti savo žinias margučių marginimo srityje. Profesijos mokytojos Jurgita Mitrikiene ir Dalina Navickaite pamokė tautinio paveldo margučių skutinėjimo technikos. O centro darbuotojai mokinius mokė, šiuolaikiškų technikų. Draugiškas pasisėdėjimas prie arbatos puodelio ir skanių pyragų įtraukė į pokalbius apie pomėgius. Tai centro mokiniai skaitė savo kūrybos eiles ir dainavo dainas.
  • Balandžio 14 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriaus vyko integruota pamoka „Karštųjų maltos mėsos patiekalų gaminimas” ir „Salotų ir garnyrų paruošimas”, kurią vedė Aušra Ragauskienė, profesijos mokytoja, metodininkė, ir Gitana Vidmantienė, vyr. profesijos mokytoja, Virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniams. Integruotą pamoką galėjo stebėti visi bendruomenės nariai, profesinės reabilitacijos dalyviai.
  • Balandžio 17 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje svečiavosi atstovai iš Lietuvos Raudonojo Kryžiaus ir vedė Virėjo, Floristo padėjėjo mokymo programų mokiniams pirmosios pagalbos praktinius užsiėmimus „Aš ir Tu – tai MES“, skirtus Pasaulinės sveikatos dienai paminėti.
  • Balandžio 18 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje lankėsi Palangos Baltijos pagrindinės mokyklos mokiniai su mokytojais. Profesijos mokytojos Sigita Agafonova, Gitana Vidmantienė, Aušra Ragauskienė praktiškai pristatė mokiniams Kambarių tvarkytojo, Virėjo profesinio mokymo programą, skirtą mokiniams su specialiais ugdymo poreikiais. Profesijos mokytoja Jurgita Mitrikienė vykdė praktinę pamoką „Kurk“, siekiant supažindinti su Floristo padėjėjo mokymo programa.
  • Balandžio 20 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriaus mokinys – būsimas paramedikas Linas Jarošius dalyvavo Iššūkio taurės Baltic Top league R-7 etape su regbio komanda „KURŠIAI”, kuris teikė pirmą medicininę pagalbą. Dėkojama mokiniui už aktyvų dalyvavimą bendradarbiaujant su Centro, Skyriaus socialiniais partneriais.
  • Balandžio 20 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje vyko Virėjo, Floristo padėjėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniams paskaita „Atsparumas priklausomybėms – alkoholiui, tabakui, narkotikams ir kitoms psichiką veikiančioms medžiagoms“, kurią organizavo profesijos mokytoja V. Karulaitienė ir socialinė pedagogė A. Paltarokaitė.
  • Balandžio 21-22 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriaus padaliniuose vyko aktyvios diskusijos su socialiniais partneriais, absolventais. Taikos pr. padalinyje susitikime dalyvavo absolventai, kurie įkūrę savo verslus; socialiniai partneriai iš Tauragės reabilitacijos ir grožio namų „Aurum”; Vaida Karulaitienė, Respublikinio priklausomybės ligų centro Klaipėdos filialo direktorė; Jolanta Jonkuvienė, Respublikinės Klaipėdos ligoninės Psichiatrijos filialo Ūmios psichiatrijos skyriaus vyresnioji slaugytoja; Aušra Nikolajevienė, BĮ Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė; Rytis Zveročkinas, V.Budanovo PĮ privačios greitosios medicinos pagalbos paramedikas; kiti suinteresuoti asmenys įkūrę savo verslus; mokiniai, kurie mokinasi Masažuotojo, Paramediko, Slaugytojo padėjėjo mokymo programose. Lelijų g. padalinyje susitikime dalyvavo būsimų mokinių tėvai, absolventai, socialinis partneris- Užtimtumo tarnybos vyr. specialistė Inga Petraitienė, gėlių studija „Samanota” direktorė Asta Piliutikienė , kuri dalinosi profesijos ir jos įdarbinimo galimybėmis.Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje vyko Atvirų durų dienos veikla – „Sužinok ir pritaikyk”, skaitomi pranešimai temomis- „(Ne)geras stresas” (profesijos mokytoja A. Zaleskienė), „Taisyklingo sėdėjimo ABC” (profesijos mokytoja Viktorija Tarasenko). Dalyvavo absolventai, bendruomenės nariai, pedagogai, mokiniai. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje Lelijų g. 5 Atvirų durų dienoje buvo pristatoma ne tik Kambarių tvarkytojo, Virėjo modulinė profesinė mokymo programa praktiškai, bet ir Socialinių įgūdžių programa.
  • Balandžio 24 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje vyko seminaras „Phytomer”.
  • Balandžio 25 d. vyko Lietuvos regbio 7 čempionatas, pirmas turas. Dalyvavo Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriaus mokinys- būsimas paramedikas Linas Jarošius, kuris teikė pirmą medicininę pagalbą. Dėkojame mokiniui už aktyvų dalyvavimą bendradarbiaujant su Centro, Skyriaus socialiniais partneriais.
  • Balandžio 26 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje Virėjo, Floristo padėjėjo mokymo programų mokiniams vyko paskaita apie asmens higieną ir tobulinami praktiniai įgūdžiai atliekant pateiktas užduotis. Užsiėmimą – paskaitą vedė Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Snieguolė Daukintienė.
  • Balandžio 27 d. 15 val. Taikos pr. 67, 24A vyko seminaras su muzikantu, pedagogu, muzikos terapeutu Linu Švirinu.