Naujienos

Gruodžio mėnesį Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje vykdomos buvo šios veiklos:

  • Gruodžio 5 d. kasmet minima Tarptautine savanorystės diena, skirta supažindinti visuomenę su savanorių veikla ir skatinti žmonių norą įvairiose srityse pasiūlyti savo paslaugas. Skyriaus mokiniai ir pedagogai paminėjo šią dieną renginiu „Savanorystė mus vienija“. Šiemet savo jėgas suvienijo profesinės reabilitacijos dalyviai ir V23, V22, FP22 grupių mokiniai. Profesinės reabilitacijos dalyviai iškepė pyragus, o mokiniai lydimi profesijos mokytojų Jurgitos Mitrikienės, Gitanos Vidmantienės ir Astos Astrauskienės Savanorystės dieną paminėti, nuėjo per pusnis į svečius pas Klaipėdos Taikos Karalienės bažnyčios jaunuosius karitiečius. Caritas organizacijos veiklos kordinatorė Aurelija Lipskė papasakojo apie organizacijos veiklas, mokiniai padalino savo mintimis apie savanorystę, vaišinosi arbata, pyragais, mokėsi verti draugų apyrankes. Visus suvienijo ne tik šiltas bendravimas, bendra veikla, bet ir noras daryti gerus darbus be atlygio. Mokiniai pritarė savanorių nuomonei, kad savanorystė prasideda nuo paprastų ir mažų dalykų, kaip sakė Motina Teresė – „Kartais mums atrodo, ką tai ką darome tik lašas jūroje. Bet vandenynas būtų mažesnis, jeigu jam trūktų to lašo“.
  • Gruodžio 7 d. Virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai Dainius ir Edgaras (paruošė profesijos mokytoja Aina Trapienė), dalyvavo labdaringoje kalėdinėje mugėje, kuri vyko LCC universiteto Michaelsen centre. Džiaugėsi, galėję savo dainomis, padėti sukurti gražiausių metų švenčių laukimo nuotaiką. Ne tik dainavo, bet ir pirko, ir vaišinosi.
  • Gruodžio 7 d. 1 kurso Masažuotojo modulinės profesinio mokymo programos mokinė Gabrielė Tutlė kartu su profesijos mokytojomis Amanda Zaleskiene ir Alina Simanavičiūte dalyvavo Zarasų profesinės mokyklos organizuojamame Respublikiniame profesinio meistriškumo konkurse „Masažuotojas 2023“. Konkurse mokinė Gabrielė Tutlė užėmė 2 vietą.
  • Gruodžio 11 d. Masažuotojo modulinės profesinio mokymo programos 2 kurso (MSv22 gr.) mokiniai kartu su profesijos mokytoja Viktorija Tarasenko-Jase savanorystės pagrindais atliko masažo paslaugas Virėjo ir Floristo padėjėjo modulinės profesinio mokymo mokiniams, turintiems specialiuosius ugdymosi poreikius.
  • Gruodžio 12 d. Jau kelis amžius tęsiama graži tradicija per Kalėdas puošti eglutę. Skyriaus Virėjo ir Floristo padėjėjo mokymo programos (V21,V22, V23 ir FP22 gr.) mokiniai, padedami profesijos mokytojų Jurgitos Mitrikienės ir Astos Astrauskienės atidarė – „Kalėdinių žaisliukų dirbtuves“. Profesijos mokytojos, tikėdamos, kad yra didžiulė vertybė, nesiekiant tobulybės, nebijant nelygumų ir vietoje masiškai gaminamų blizgučių, kvietė vaikus kurti šventinius papuošalus savo rankomis. Dirbtuvių metu mokiniai susipažino su tvarumo idėjomis, sužinojo, kad pasidaryti kalėdinį žaisliuką galima iš paprasčiausio ritinėlio popieriaus, reikia tik pasitelkti norą, kruopštumą, kantrybę ir rezultatas – unikalus kalėdinis žaisliukas. O svarbiausia – kūrybinių dirbtuvių metu tvyrojusi šilta, jauki ir draugiška atmosfera. Tvarumas ir bendrystė – tai kas pasaulį daro gražesnį, o žmones jautresni.
  • Gruodžio 13 d. Masažuotojo II kurso mokiniai su vyr. mokytoju Aivaru Lajausku lankėsi pas masažuotoją Nerijų Lazdauską. Profesionalus masažuotojas mokiniams papasakojo kaip gydyti Smilkininio apatinio žandikaulio sąnarių, kramtomųjų ir kt. veido raumenų funkcijų sutrikimus. Esame labai dėkingi už priėmimą ir puikią nuotaiką.
  • Gruodžio 18 d. Virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai kartu su profesijos mokytojomis Gitana Vidmantiene ir Jurgita Mitrikiene dalyvavo gerumo akcijoje ,,NENUSIGRĘŽK“, kurioje prekiavo mokinių pagamintais gaminiais.
  • Gruodžio 19 d. Masažuotojo mokymo programos 1 kurso (MSv23 gr.) mokiniai kartu su grupės vadove Viktorija Tarasenko-Jase savanorystės pagrindais lankė beglobius gyvūnus.
  • Gruodžio 20 d. Skyriuje vyko renginys, skirtas profesinės reabilitacijos dalyviams ,,Advento burtai ir stebuklai“, kurio metu pasidalinta metų sėkmėmis, apsikeista palinkėjimais, traukti burtai. Pirminio profesinio mokymo mokiniai džiugino šventinėmis dainomis, profesinės reabilitacijos dalyviai – praktinio mokymo rezultatais: keptais kūčiukais, pyragu, kisieliu, floristo profesinio mokymo programos profesinės reabilitacijos dalyvės savo kurta kalėdine puokšte bei vaišintasi Plungės rajono bendruomenės pagamintu sūriu. Renginio metu skambėjo akordeono, klarneto garsai.
  • Gruodžio 22 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje, Lelijų g.5, vyko Kalėdinis žiburėlis „Sveikinimas“. Renginį vedė Virėjo mokymo programos mokiniai Deimantė Jokubaitytė ir Dainius Pleikys kartu su profesijos mokytoja Aina Trapiene. Renginio metu mokiniai ir profesijos mokytojai kartu atliko įvairias užduotis, kurias pateikė renginio vedėjai. Šventės metu atsiskleidė nuostabūs dalyvių talentai- mokinys Ugnius Užkuratas atliko puikų kalėdinį kūrinį „Jingle bells“ su saksofonu; solinius pasirodymus pristatė mokiniai – Džeraldas Jurkus, Egdaras Viazovyj ir vyr. profesijos mokytoja Gitana Vidmantienė. Renginyje muzikinius kūrinius atliko ir jos nuotaiką pagyvino vokalinis ansamblis „Smiltelė“.