Naujienos

Sausio mėnesį Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje vykdomos buvo šios veiklos:

  • Sausio 15 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje, Lelijų g. 5, vyko Sausio 13-osios paminėjimas „Istorija liudija…..”: ,,Te nesibaigs daina krūtinėj, atidaviau save tėvynei, Kur mėlynas dangus, ten Lietuva laisva”. Mūsų Dainos buvo skirtos tau, Tėvyne. Niekada neužmiršime didvyrių, kurie paaukojo savo gyvenimus dėl mūsų visų laisvės. Renginio metu kalbėta, dainuota ir žiūrėta istorijos pamoka iš Seimo rūmų ir atminti šiam įvykiui sukurta gėlių jūra su Lietuvos vėliavos spalvomis.
  • Sausio 22 d. Profesijos mokytojos Sigita Agafonova, Jurgita Mitrikienė ir Gitana Vidmantienė dalyvavo Klaipėdos Litorinos mokyklos organizuojamoje Karjeros dienoje, kurioje pristatė Virėjo, Floristo padėjėjo, Kambarių tvarkytojo modulinių profesinio mokymo programas, skirtas mokiniams turintiems specialiuosius ugdymosi poreikius.
  • Sausio 24 d. Virėjo modulinės profesinio mokymo (V21, V22, V23 grupių) mokiniai su profesijos mokytojomis Rima Buivydiene, Asta Astrauskiene, Gitana Vidmantiene ir mokytojo padėjėja Virginija Latakiene turėjo galimybę lankytis Klaipėdos regiono valstybės archyve. Svetingai pasitikusi archyvarė supažindino mokinius su senosios Klaipėdos retomis fotografijomis, parodė dokumentų saugyklą, kur kadaise buvo Lietuvos banko saugykla. Mokiniams buvo smagu žiūrėti dokumentinius filmus apie pokarinį Klaipėdos gyvenimą, jos kūrimąsi ir augimą.
  • Sausio 26 d. Profesijos mokytojai turi ilgametę tradiciją savo auklėtinius supažindinti su Klaipėdos miesto istorija, lankydami įžymias miesto vietas ir muziejus. Šį kartą Virėjo modulinės profesinio mokymo programos (V23, V22 grupių) mokiniai su grupių vadovėmis: profesijos mokytoja Asta Astrauskiene ir vyr. profesijos mokytoja Gitana Vidmantiene, bei mokytojo padėjėja Virginija Latakiene lankėsi buvusiame Lietuvos karinių jūrų pajėgų laive M52 „Sūduvis“. 2021 m. laivas baigė tarnybą ir buvo perduotas Lietuvos jūrų muziejui, kuris šį eksponatą atvėrė visuomenei, pritaikant muziejinei ir edukacinei veiklai. Mokiniai susipažino su laivo istorija, sužinojo, kaip įrengtas laivas, apie tai karinėse jūrų pajėgose M52 „Sūduvis“ tarnavo 22 metus ir dalyvavo NATO projektuose, kad tai minų paieškos laivas. Mokiniai detaliai apžiūrėjo laivą, susipažino ir su laivo virtuvės subtilybėmis, turėjo galimybę pažvelgti ir į Danės upės dugną. Smagu, kad mokiniai buvo smalsūs, uždavinėjo klausimus.
  • Sausio 30 d. Profesijos vyr. mokytoja Sigita Agafonova kartu su mokytojo padėjėja Virginija Latakiene vedė netradicinę pamoką tema „Miegamojo tekstilė” už mokyklos ribų PC Arena parduotuvėje „JYSK”. Mokiniai sužinojo, kad patalynė daro labai didelę įtaką miego kokybei, todėl svarbu, kad ji būtų ne tik geros išvaizdos, bet ir patogi, ilgalaikė, atspari skalbimui. Išsianalizavę miegamojo tekstilės asortimentą, mokiniai nufotografavo atsirinktas prekes, o klasėje pristatė ir motyvavo savo pasirinkimą įvertindami gaminių stilių, sudėtį, išmatavimus bei kainą.