Naujienos

Balandžio mėnesį Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Gimnazijos skyriaus mokiniai mokėsi iš savo patirčių ir atradimų

  • Balandžio 22 dieną, 10 a ir 10 b klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje lietuvių kalbos ir literatūros pamokoje – patyriminėje edukacijoje „Ar įmanoma prikelti mirusį žodį?“ kuri vyko Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje. Edukatorė Valdemara Butkevičienė mokiniams pasakojo, kad kalba yra tarsi gyvas organizmas, kad vieni žodžiai nebenaudojami išnyksta, o kiti gimsta. Mokiniai turėjo galimybę juos išgirsti, užuosti ir pajusti, o atlikdami su šiais žodžiais kūrybinę užduotį – bent trumpam prikelti juos „gyventi“. Netradicinę pamoką organizavo lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Vaiva Žekonienė ir lietuvių kalbos mokytoja Lina Motiejauskaitė.
  • Balandžio 23 dieną, II kurso slaugytojo padėjėjo profesijos mokinė Iveta Kontrimaitė ir kompiuterinio projektavimo specialybės mokiniai Emilijus Jakumas ir Neidas Vazbys dalyvavo Vakarų Lietuvos profesinių mokyklų matematikos olimpiadoje – konkurse, kuris vyko Klaipėdos technologijų mokymo centre. Kol mokiniai sprendė matematikos užduotis, jų mokytojai dalyvavo apskrito stalo diskusijoje ,,Integruotas patirtinis ugdymas ir galimybės“ – skaitė pranešimus, dalinosi kūrybiškų pamokų idėjomis, aptarė skaitmeninių priemonių ir dirbtinio intelekto panaudojimo galimybes matematikos pamokose. Mokinius renginiui ruošė matematikos mokytojos Edita Steponavičienė ir Vilma Jakubauskienė.
  • Balandžio 25 dieną, II kurso kompiuterinio projektavimo profesijos mokiniai Eimantas Jankūnas ir Nojus Jocys bei II kurso apdailininko specialybės mokinys Mantas Genčius dalyvavo Klaipėdos technologijų mokymo centro organizuotoje Klaipėdos regiono profesinių mokyklų Anglų kalbos olimpiadoje. Renginio metu mokiniai pasitikrino užsienio kalbos žinias atlikdami audiovizualinio, klausomo ir skaitomo teksto suvokimo užduotis. Centro mokiniai pelnė olimpiados komisijos padėkos raštus. Mokinius renginiui rengė anglų kalbos mokytoja metodininkė Roberta Mokerova ir anglų kalbos mokytoja Rasa Daračienė.
  • Balandžio 18 dieną, Gimnazijos skyriaus mokiniai dalyvavo susitikime su Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos mokestinių prievolių departamento vyriausia specialiste Egle Žakaityte – Vensckūniene. Mokiniams buvo pristatytos mokesčių inspekcijos paslaugos, prievolės, individualios veiklos galimybės. Susitikimą organizavo profesinės karjeros, ekonomikos ir verslumo mokytoja ekspertė Laimutė Gegieckienė ir profesijos mokytoja metodininkė Daumantė Narmontė.
  • Balandžio 23 dieną, jaunųjų antreprenerių mokomosios mokinių bendrovės (MMB) DECOR 9b klasės mokinių komanda dalyvavo Lietuvos Junior Achievement „Accelerator X“ verslumo renginyje, kuris vyko LCC tarptautiniame universitete. Mokiniai parengė pristatymą, pasiskirstė atsakomybėmis, susikūrė bendrovės FB puslapį, komunikavo net tik lietuvių, bet ir anglų kalba. Didelis būrys kompetentingų vertintojų, daugiau kaip dvi valandas kalbino komandas, uždavė daug klausimų apie produkto vertę, apie komandos darbą, finansus, marketingą ir kt. Mūsų mokinių pasiūlyti produktai – tausojantys aplinką, tvarūs, pagaminti iš atraižų, sudomino komisijos narius bei lankytojus. Parduoti gaminiai, gauti užsakymai patvirtino, kad Lietuvos Junior Achievement „Accelerator X“ programa padeda ugdyti jaunuosius antreprenerius. Mokinius subūrė, įtraukė į veiklas profesinės karjeros, ekonomikos ir verslumo mokytoja ekspertė Laimutė Gegieckienė ir profesijos mokytoja metodininkė Rima Vengalienė.
  • Balandžio 10 – 11 dienomis, Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centro I kurso kompiuterinio projektavimo operatoriaus specialybės ir 9 a klasės mokiniai dalyvavo Klaipėdos universiteto vydomajame projekte „Iškeisk pamoką į paskaitą“, kur mokiniai klausėsi šių paskaitų: „Laivo projektavimas – nuo idėjos iki trimačio modelio“, „Naujausios tendencijos ekonomikoje – iššūkiai ir galimybės“, „12 paslapčių apie mūsų smegenis – ko mes nežinome?“. Paskaitose mokiniai susipažino su naujausiomis ekonomikos tendencijomis, linijinės ir žiedinės ekonomikos ypatybėmis, sužinojo už ką yra atsakingos įvairios mūsų smegenų sritys, išgirdo daug naudingų patarimų, gerinančių smegenų veiklą bei galinčių padėti ruošiantis labai svarbiems atsiskaitymams mokykloje.
  • Balandžio 26 dieną, Centro bendruomenė dalyvavo akcijoje „Švarinam Klaipėdą“ – aktyviai prisidėjo prie savo miesto tvarkymo, kad Klaipėda būtų švaresnė ir gražesnė.
  • Balandžio 24 dieną, Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centre vyko jau tradicija tapęs renginys „Centro garbė 2024“, skirtas mokytojų, mokinių ir darbuotojų pagerbimui simbolinėmis padėkos statulėlėmis už jų nuoširdų darbą, iniciatyvumą, aktyvų dalyvavimą miesto, respublikiniuose bei tarptautiniuose konkursuose, olimpiadose, įvairius pasiekimus bei nuopelnus. Centro bendruomenę sveikino Nacionalinės švietimo agentūros veiklos kokybės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Lina Kantautienė, Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Milkontė. Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos mokiniai bei jų mokytojai papuošė šventę meniniais akcentais. Direktorė dr. Dalia Martišauskienė dėkojo mokiniams, mokytojams, darbuotojams už nuveiktus darbus, iniciatyvas garsinant Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centrą.
  • Balandžio 12 – 13 dienomis, Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre vyko atvirų durų dienos, kurių metu lankytojai susipažino su mūsų profesinio mokymo centro erdvėmis, mokymosi aplinka, technine įranga, profesinio mokymo programomis. Į visus rūpimus klausimus atsakė profesijos mokytojai, bendrojo ugdymo dalykų mokytojai ir mokiniai. Buvo organizuotos įvairios veiklos, kurios sudarė galimybę „pasimatuoti“ įvairias profesijas.
  • Balandžio 18 dieną, Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre vyko konkursas „Profesijų labirintai“, skirtas Klaipėdos miesto 9 – 10 klasių mokiniams. Renginį stebėjo Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centro ir karjeros specialistė, metodinio būrelio pirmininkė Rasa Mantrimienė, Klaipėdos rajono švietimo centro ir profesinio orientavimo koordinatorė Audronė Mikaločienė. Konkurse dalyvavo 11 komandų iš šių gimnazijų: „Hermano Zudermano“, „Aitvaro“, „Vėtrungės“, „Žemynos“, „Vytauto Didžiojo“, „Ąžuolyno“, taip pat iš „Eduardo Balsio“ menų bei Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijų. Mokiniai, karjeros specialistai, lydintys mokytojai rinkosi aktų salėje, kur visus pasveikino ir džiaugėsi priėmus iššūkį direktorės pavaduotoja Palmira Jurgilienė. Konkurso metu dalyviai galėjo pažinti profesijas, aplankyti mokymo centrą, išbandyti gebėjimą dirbti ir priimti sprendimus komandoje. Konkurso dalyvius su mūsų profesinio mokymo centru, jo erdvėmis ir mokymosi aplinka supažindino profesijų mokytojos Rima Vengalienė, Gintarė Andriejauskienė, Daumantė Normontė ir  jaunieji centro mentoriai, 9b klasės mokiniai.