Naujienos

Balandžio mėnesį Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje vykdomos buvo šios veiklos:

  • Balandžio 8 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje vyko renginys ,,Vaikų velykėlės“. Profesijos mokytojos J. Mitrikienė, G. Vidmantienė, A. Astrauskienė su mokiniais minė mįsles, žaidė įvairius žaidinimus. Rideno kiaušinius, dalyvavo estafetėse. O renginį vainikavo vaikų piešiniai. Puikios nuotaikos ir juokas lydėjo mus visus. Oras priminė, kad jau pavasaris, gamta bunda ir kaip gerą būti lauke.
  • Balandžio 11 d. Bendrystės renginys vyko Pasaulinei sveikatos dienai paminėti „Mokinys – mokiniui suteikia sveikatinimo paslaugą“. Masažo paslaugas teikė 1 kurso Masažuotojo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai (profesijos mokytoja D. Lucenko).
  • Balandžio 12-13 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje, Lelijų 5 g., vyko Atvirų durų dienos. Lankytojams profesijos mokytoja J.Mitrikienė pristatė Floristo padėjėjo mokymo programą, supažindino su mokymo proceso eiga, parodė praktinio mokymo klasę. Norintys renginio dalyviai galėjo atlikti floristinį praktinį darbelį. Profesijos mokytoja A.Ragauskienė supažindino su socialinių įgūdžių ugdymo programa. Kiti profesijos mokytojai papasakojo kaip vyksta jų dėstomo dalyko pamokos,  pristatė Skyriuje vykdomus neformalaus ugdymo būrelius. Renginį paįvairino pirmo kurso mokinių U.Užkurato ir D.Pleikio atliekami muzikiniai kūriniai.
  • Balandžio 13 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje vyko Atvirų durų dienos, kuriose dalyvavo socialiniai partneriai, absolventai, mokiniai ir profesijos mokytojai. Pristatytos naujos mokymo programos – Natūralios kosmetikos gamintojo ir Ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjo. Pasidalinta gerąja patirtimi, mokymosi pameistrystės būdu nauda, aptartos įsidarbinimo galimybės. Renginio metu skaityti pranešimai apie masažo naudą sveikatai.
  • Balandžio 18 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriaus 3 kurso Virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokinė Deimantė Jokubaitytė, kurią konkursui ruošė profesijos mokytoja, metodininke Aušra Ragauskienė, laimėjo 3 vietą Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro organizuojamame Nacionaliniame mokinių profesinio meistriškumo konkurse „Lietinių fiesta 2024“. Konkurse dalyvavo 13 profesinių mokyklų komandų.
  • Balandžio 18 d. 15 val. Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre, Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje buvo organizuojama paskaita ,,Kodėl verta rinktis studijuoti Visuomenės sveikatą Klaipėdos universitete?“. Pradžioje paskaitos Centro direktorė doc. dr. Dalia Martišauskienė sveikinimo žodžiu pasveikino visus atvykusius į renginį, akcentavo Visuomenės sveikatos magistrantūros programos naudingumą, jos svarbumą. Paskaitos pranešėja buvo Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Visuomenės sveikatos katedros vedėja dr. Birutė Strukčinskienė. Pristatymo metu pristatyta Visuomenės sveikatos mokymo programos mokymosi galimybės, studijų programos tęstinumas, visuomenės sveikatos specialisto funkcijos, įsidarbinimo ir tarptautinės patirties galimybės sveikatos srities specialistams –  masažuotojams, paramedikams, slaugytojo padėjėjams. Paskaitos metu savo įspūdžiais apie mokymąsi Visuomenės sveikatos magistrantūros programoje pasidalijo šios programos mokinė.
  • Balandžio 23 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje (Lelijų g. 5) vyko skaitymo skatinimo akcija „Knygų šviesoje“. Virėjo mokymo programos (V23 grupės) mokiniai kartu su mokytoja, metodininke Alma Kriščiukaitiene diskutavo, kodėl verta skaityti knygas, kaip skaitomos knygos veikia mus ir mūsų gyvenimą, kaip iš knygų suprantame savo ir kitų patirtį, kodėl (ar) knygos nesensta. Klausimų, kaip ir atsakymų, būta daug ir įvairių. Mokytojos padedami mokiniai atliko tyrimą apie knygos įtaką, poveikį paaugliams, įvardino priežastis, kodėl verta skaityti knygas, sukūrė menišką vaizdinę priemonę – plakatą apie skaitymo galią. Džiugu, kad daugelis mokinių pripažino, jog knygos padeda tobulėti, geriau pažinti save, suprasti aplinkinius, stiprina motyvaciją siekti tikslų.
  • Balandžio 25 d. pr. Atvira pamoka vyko su kviestiniu svečiu kineziterapeutu, osteopatu, masažuotoju Eugenijumi Vizbaru. Masažuotojo mokymo programos mokiniai buvo supažindinti su somatinės ir vegetacinės nervų sismemos testavimais, masažo technikų taikymu. Pamoką organizavo vyr. profesijos mokytoja Alina Simanavičiūtė.
  • Balandžio 26 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriaus bendruomenė (Lelijų g. 5) prisijungė prie miesto tvarkymo akcijos „Švarinam Klaipėdą“. Dalyviai aktyviai dirbo, sodino gėlytes į vazonėlius ir grąžino teritorijos aplinką.
  • Balandžio 29 d. Apskrito stalo diskusija vyko su grožio industrijos specialistais, darbdaviais dėl naujos Natūralios kosmetikos gamintojo mokymo programos, įsidarbinimo galimybių rinkoje aptarimas „Natūralaus grožio galia“.
  • Balandžio 29 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje (Lelijų g. 5) Virėjo mokymo programos (V23 grupės) mokiniams buvo organizuojamas narkotinių medžiagų vartojimo prevencijos projektas „Sveiki pasirinkimai“. Projekto tikslas – skatinti jaunuolius rinktis sveiką gyvenimo būdą, domėtis prevencinėmis programomis, apsvarstyti, kaip psichotropinės medžiagos gali paveikti jauno žmogaus sveikatą, ryšius su artimaisiais ir draugais bei gyvenimo kokybę. Diskutuodami ir atlikdami asmenines užduotis mokiniai apibūdino priežastis ir situacijas, kurios skatina psichotropinių medžiagų vartojimą, vertino žalą jauno žmogaus organizmui, ieškojo išeičių nuo priklausomybių. Kritinis mąstymas prisideda prie sveikatos saugojimo, padeda atpažinti nuostatas ir elgesį veikiančius veiksnius, pavyzdžiui, vertybes, bendraamžių įtaką. Labai svarbu formuoti tinkamus gyvenimo įgūdžius, nes jie apima gebėjimą vertinti ir gerbti kitus, kurti teigiamus santykius su šeima ir draugais, pasitikėti kitais ir prisiimti atsakomybę.
  • Balandžio 30 d. Apskrito stalo diskusija vyko su Vaida Karulaitiene, Respublikinio priklausomybių ligų centro, Klaipėdos filialo direktore „Opiatų žala, elgesio prevencija“.
  • Balandžio 30 d. Sveikatos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyriuje vyko praktinė pamoka „Būk saugus kelyje“, siekiant paminėti saugaus eismo dieną, kurią organizavo vyr. socialinė pedagogė A. Paltarokaitė, profesijos mokytojos J.Mitrikienė,G.Vidmantienė, A.Astrauskienė, mokytojo padėjėja V.Latakienė. Mokiniams pamokos pradžioje buvo primintos pagrindinės saugaus eismo kaip pėstiesiems taisyklės, kurios praktiškai buvo įtvirtinamos pateikus praktines užduotis – pėsčiųjų maršrutus. Dalyviai, šios pamokos metu turėjo gautu maršrutu, pagal saugaus eismo taisykles, teisingai pereiti pėsčiųjų perėjas.